Neglesvamp

Neglesvamp er en svampeinfektion i en eller flere negle. Neglene bliver misfarvede enten gullig eller hvidlig og efterhånden fortykkede, som regel giver neglesvamp kun kosmetiske gener.

Du skal være opmærksom på at ikke alle negleinfektioner er neglesvamp. Der er talrige eksempler på at infektioner i neglen antages at være neglesvamp.  Især neglepsoriasis kan let forveksles som neglesvamp, da begge typer giver brune, gule og hvide misfarvninger af neglen.  

Neglesvamp er besværligt og tidskrævende at behandle. Fx er en store tåes negl 12 måneder om at vokse helt ud.

 

Klinikken bruger Pact Laserterapi mod neglesvamp. Det vil sige vi behandler lokalt, i stedet for ved en tablet kur som er systemisk.

I forbindelse med behandlingen påføres neglen en blå gel. Ved belysning med PACT LED lyset sker der en iltning på neglens overflade, som medfører at bakterier og svampe dræbes effektivt.

Et behandlingsforløb består af ml. 5 – 10 lysbehandlinger.

1: Der fjernes og slibes så meget negl væk som muligt.

2: Patienten behandler selv med urea salve i 14 dage før lysbehandling. (købes på klinikken)

3: Første lysbehandling foretages og der gives 1 om ugen i 4 uger.

4: Patienten behandler med negletinktur mellem og efter endt lysbehandlinger. (købes på klinikken)

Der er svært at bedømme effekten af behandlingen før efter 3 mdr. hvor der foretages en kontrol af behandlingen, er svampen stadig levedygtig, foretages der yderligere et par opfølgende behandlinger.

Efter og under forløbet med lysbehandling, kan det være en god ide at forbygge nye angreb af neglesvamp med negletinktur fra allpresan . (købes på klinikken)

 

 Bivirkninger: Der er ingen kendte bivirkninger ved Pact lysbehandling.